MENY

Podcast fra Alrek helseklynge

Podcast fra Alrek helseklynge, det du trenger å vite som lytter og produsent. Studenter og ansatte som er tilknyttet Alrek helseklynge kan lage podcast.

Vil du lytte til podcast fra Alrek helseklynge?

Vil du lære mer om hva som påvirker helsen din, både for kropp, psyke og livet generelt? Og gjerne få lærdommen rett inn på øret når du sykler, går, kjører bil eller vasker hus? Da er Podcast fra Alrek helseklynge noe for deg! Podcast fra Alrek helseklynge vil by på et bredt spekter av helserelaterte podcastserien fra klyngen. Her får du høre engasjerte fagfolk, studenter og innbyggere snakke om saker de brenner for og som de har spisskompetanse på.

Episoder fra Alrek helseklynge legges ut her, og vil eventuelt være tilgjengelig der du normalt finner dine podcaster.

Alrekpodden – Forskning og formidling

Hør pilotepisoden om vår nye podcast, og om å formidle forskning med kjærlighet!

Episode 2 «Forskning er dugnad»

 

Episode 1 «Pilot episode»

 

 

Vil du lage podcast fra Alrek helseklynge?

Hvor er studio, og hvordan booke?

Vi har etablert enkelt podcaststudio av høy kvalitet tilgjengelig for alle i Alrek helseklynge! Studioet ligger i 0. etasje i Årstadveien 17, i rommet 0E19 Langelia.

Alle ansatte ved UiB kan enkelt se om rommet er ledig, og booke rommet outlook. Legg rommet Alrek – 0E19 Langelia til i planleggingsvisning i kalendermenyen i outlook, så ser du når det er ledig. Legg deretter til rommet i kalenderinnkalling, og send innkallingen. Rommet kan max bookes en dag av gangen.

Er du ansatt hos en av de andre partnerne i klyngen, kan du sende kalenderinnkalling via outlook til møterommet Langelia ved å legge til denne e-post adressen: alrek-0e19langelia@universityofbergen.mail.onmicrosoft.com.

Du vil få svar på e-post dersom innkallingen er avvist eller godkjent. Dersom du får avvist på flere ulike tider, kan du kontakte klyngefasilitator for å finne ledige tider: mobil 970 60 633 eller berit.angelskar@uib.no

Hva må jeg planlegge?

Her kommer det en «dreiebok», men i tilfellet du vil sette i gang før denne er klar:

Vi ønsker at hver serie består av mellom 4 og 10 episoder, under en og samme serietittel. Hver episode må planlegges godt, slik at det blir minst mulig redigering og etterarbeid, og best mulig kvalitet for dem som lytter. Det kan være lurt at en har et mer eller mindre fast manus, og at alle deltakerne vet hva de blir spurt om og hva de vil komme til å svare.

Hvordan spille inn en podcast?

Det er lett!

Det tekniske utstyret er den enkleste delen av å lage podcast, heldigvis!

Vi har laget en podcast-instruks som går gjennom hvordan man bruker utstyret, steg for steg.

Det skal også ligge plakater inne i podcast-rommet om hva de ulike delene av mikseborder er og gjør. Dere kan også se på denne Quick-start-siden eller denne mer omfattende siden for å vite enda mer.

Hvordan overfører jeg?

Innholdet kan overføres via USB eller via et mikroSD kort (det skal allerede være et i podcasteren). Etter dere har overført filene til deres egne maskiner bør dere slette alt på SD-kortet før dere forlater rommet.

Teknisk hjelp

Vi har også kapasitet til å gi teknisk opplæring ut 2022 og de første månedene av 2023. Det er derfor lurt å booke en avtale med Luca Blaauw Fosen luca.fossen@student.uib.no allerede nå, selv om du ikke planlegger å spille inn selve podcasten akkurat nå.

Hvor blir podcasten publisert?

Podcast fra Alrek helseklynge blir tilgjengelig og kan søkes opp på de fleste steder der en finner podcaster. Vi vil annonsere via Alrek sine formidlingskanaler, og lage et lanseringsarrangement «English Pod-te» i kantina i Årstadveien 17 for hver nye podcastserie. Her lytter vi til utdrag fra første episode, og serverer te og scones.

Kjenningsmelodi og jingles

Vi skal få laget en egen gjenkjennelsemelodi som alle podcastepisoder starter med, og egne jingles vi kan bruke i episodene, for å markere temaskifte eksempelvis. Den som starter episoden vil introdusere at det er en podcast fra Alrek helseklynge.

Hvorfor har Alrek en podcast?

Formidlingsarbeidet i Alrek helseklynge skal sikre at beslutninger om helse tas på et godt kunnskapsgrunnlag. Og beslutninger om helse tas av oss alle mange ganger om daglig. Det kan være små hverdagslige avgjørelser som påvirker helsen vår til å håndtere akutte kriser eller kronisk sykdom. Helsepersonell, undervisere og politikere tar også helserelaterte beslutninger, på ulike nivå og i ulik form. Podcast fra Alrek helseklynge skal bidra til å sette saker på agendaen og gjøre pålitelig kunnskap tilgjengelig på en lett og engasjerende måte.

Kontaktpersoner

Om faglig innhold: Silje Mæland, førsteamanuensis og leder for podcast-prosjektet, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, silje.maeland@uib.no

Om teknisk assistanse: Luca Blaauw Fosen, student, luca.fossen@student.uib.no

Generelle spørsmål (og rombooking for dem utenfor Årstadveien 17): Berit Angelskår, klyngefasilitator, berit.angelskar@uib.no

Viktoria Marander og Andrea Brekke Røed i podcaststudioet

Viktoria Marander og Andrea Brekke Røed i podcaststudioet