MENY

Podcast fra Alrek helseklynge

Podcast fra Alrek helseklynge, det du trenger å vite som lytter og produsent. Studenter og ansatte som er tilknyttet Alrek helseklynge kan lage podcast.

Vil du lytte til Alrekpodden – en podcast fra Alrek helseklynge?

Vil du lære mer om hva som påvirker helsen din – kropp, psyke og livet generelt? Og å få det rett inn på øret når du sykler, går, kjører bil eller vasker hus? Da er Alrekpodden noe for deg! Alrekpodden byr på flere tematiske podcastserier fra fagmiljøer i klyngen. Her får du høre engasjerte fagfolk, studenter og innbyggere snakke om saker de brenner for og som de har kompetanse på.

Episoder fra Alrek helseklynge legges ut her, og vil eventuelt være tilgjengelig der du normalt finner dine podcaster.

Episoder

Episodene kan lyttes til i Podbean under Alrekpodden og Legevaktpodden. Appen til Podbean kan lastes ned gratis.

Du kan også lytte til episodene våre i spotify. Søk opp «Alrekpodden» for å finne podcaster om digital helse, formidling og brukermedvirkning, eller «Legevaktspodden» for å finne episodene produsert av Nasjonalt kompetansesenter for legevaktsmedisin, NORCE.

Vil du lage podcast og publisere på Alrekpodden?

Hvor er studio, og hvordan booke?

Vi har etablert enkelt podcaststudio av høy kvalitet tilgjengelig for alle i Alrek helseklynge! Studioet ligger i 0. etasje i Årstadveien 17, i rommet 0E19 Langelia, (kalt 0E19 podcast studio i outlook).

Studioet har kortlås, hvor du enkelt «tapper» kortet ditt på låsen. Studenter og ansatte som har tilgang til Alrek, har tilgang til podcaststudio.

Alle ansatte ved UiB kan enkelt se om rommet er ledig, og booke rommet outlook. Legg rommet Alrek – 0E19 Podcast studio til i planleggingsvisning i kalendermenyen i outlook, så ser du når det er ledig. Legg deretter til rommet i kalenderinnkalling, og send innkallingen. Rommet kan max bookes en dag av gangen.

Er du ansatt hos en av de andre partnerne i klyngen, kan du sende kalenderinnkalling via outlook til møterommet Podcaststudio ved å legge til denne e-post adressen: alrek-0e19podcaststudio@universityofbergen.mail.onmicrosoft.com

Du vil få svar på e-post dersom innkallingen er avvist eller godkjent. Dersom du får avvist på flere ulike tider, kan du kontakte studentmedarbeider Silje Losnegaard Hakvåg: silje.hakvag@student.uib.no

Hva må jeg planlegge?

Vi ønsker at hver serie består av mellom 4 og 10 episoder, under en og samme serietittel. Hver episode må planlegges godt, slik at det blir minst mulig redigering og etterarbeid, og best mulig kvalitet for dem som lytter. Det kan være lurt med manus, og at deltakerne vet hva de blir spurt om.

Podcasten må ha relevans for Alrek sine partnere, visjon og strategi.

Her er et dokument som viser hva som vi trenger av deg for å publisere en podcastepisode: Retningslinjer for distribuering

Hvordan spille inn en podcast?

Det er lett!

Det tekniske utstyret er den enkleste delen av å lage podcast, heldigvis!

Vi har laget en podcast-instruks som går gjennom hvordan man bruker utstyret, steg for steg.

Det skal også ligge plakater inne i podcast-rommet om hva de ulike delene av mikseborder er og gjør. Dere kan også se på denne Quick-start-siden eller denne mer omfattende siden for å vite enda mer.

Hvordan overfører jeg?

Innholdet kan overføres via USB eller via et mikroSD kort (det skal allerede være et i podcasteren). Etter dere har overført filene til deres egne maskiner bør dere slette alt på SD-kortet før dere forlater rommet.

Lage bilde til podcast

Når Podcasten publiseres, legger vi ved et bilde for episoden. Ta gjerne et bilde i studio med dem som er med, og sett det inn i malen som du finner her: Alrekpodden Episode Cover Mal_v2

Hvor blir podcasten publisert?

Podcast fra Alrek helseklynge blir tilgjengelig og kan søkes opp på de fleste steder der en finner podcaster. Vi kan promotere via Alrek sine formidlingskanaler.

Dersom det er ønskelig, kan vi også bidra til et lanseringsarrangement «English Pod-te» i kantina i Årstadveien 17, for første episoden i en ny podcastserie. Her lytter vi til utdrag fra første episode, og serverer te og scones.

Ønsker du å lage en egen serie som skal gå over en tid, kan det opprettes egen kanal. Et eksempel på dette er «Legevaktpodden«. Vi ønkser at Alrek sin logo er synlig på fremsidebildet til podcasten, og at det i beskrivelsen referer til Alrek helseklynge.

Hvorfor har Alrek en podcast?

Formidlingsarbeidet i Alrek helseklynge skal sikre at beslutninger om helse tas på et godt kunnskapsgrunnlag.

Beslutninger om helse tas av oss alle mange ganger om daglig. Det kan være små hverdagslige avgjørelser som påvirker helsen vår til å håndtere akutte kriser eller kronisk sykdom. Helsepersonell, undervisere og politikere tar også helserelaterte beslutninger, på ulike nivå og i ulik form.

Podcast fra Alrek helseklynge skal bidra til å sette saker på agendaen og gjøre pålitelig kunnskap tilgjengelig på en lett og engasjerende måte.

Kan vi publisere om hva som helst?

Dersom du vil publisere din podcast under Arlekpodden må innholdet være relevant for Alrek helseklynge sine partnere, visjon og strategi. Dersom du er i tvil, kan du kontakte oss (se under) for å få en vurdering.

Stikkord er: Forskning, utdanning, innovasjon, formidling, brukermedvirkning, helse, omsorg, sosial, velferd, samhandling.

Kontaktpersoner

For spørsmål ta kontakt med studentmedarbeider Silje Losnegaard Hakvåg: silje.hakvag@student.uib.no

For vurdering av faglig innhold, innretning eller om egen kanal, ta kontakt med klyngeleder Berit Angelskår, post@alrekhelseklynge.no

 

 

Viktoria Marander og Andrea Brekke Røed i podcaststudioet

Viktoria Marander og Andrea Brekke Røed i podcaststudioet