MENY

Podcast fra Alrek helseklynge

Podcast fra Alrek helseklynge, det du trenger å vite som lytter og produsent. Studenter og ansatte som er tilknyttet Alrek helseklynge kan lage podcast.

Vil du lytte til podcast fra Alrek helseklynge?

Vil du lære mer om hva som påvirker helsen din, både for kropp, psyke og livet generelt? Og gjerne få lærdommen rett inn på øret når du sykler, går, kjører bil eller vasker hus? Da er Podcast fra Alrek helseklynge noe for deg! Podcast fra Alrek helseklynge vil by på et bredt spekter av helserelaterte podcastserien fra klyngen. Her får du høre engasjerte fagfolk, studenter og innbyggere snakke om saker de brenner for og som de har spisskompetanse på.

Pocast fra Alrek helseklynge legges ut her, og kan søkes opp der du normalt finner dine podcaster.

Alrekpodden – Forskning og formidling

Hør pilotepisoden om vår nye podcast, og om å formidle forskning med kjærlighet!

Episode 2 «Forskning er dugnad»

 

Episode 1 «Pilot episode»

 

Vil du lage podcast fra Alrek helseklynge?

Hvor er studio?

Vi har etablert enkelt podcaststudio av høy kvalitet tilgjengelig for alle i Alrek helseklynge! Studioet ligger i 0. etasje i Årstadveien 17, i rommet Langelia 0E19. Alle i Årstadveien 17 kan booke selv via outlook. Har du arbeidsted utenfor bygget, kan du kontakte klyngefasilitator for bistand til booking – berit.angelskar@uib.no

Hva må jeg planlegge?

Her kommer det en «dreiebok», men i tilfellet du vil sette i gang før denne er klar:

Vi ønsker at hver serie består av mellom 4 og 10 episoder, under en og samme serietittel. Hver episode må planlegges godt, slik at det blir minst mulig redigering og etterarbeid, og best mulig kvalitet for dem som lytter. Det kan være lurt at en har et mer eller mindre fast manus, og at alle deltakerne vet hva de blir spurt om og hva de vil komme til å svare.

Hvordan spille inn en podcast?

Det tekniske utstyret er den enkleste delen av å lage podcast heldigvis! Vi har også kapasitet til å gi teknisk opplæring ut 2022 og de første månedene av 2023. Det er derfor lurt å booke en avtale med Luca Blaauw Fosen luca.fossen@student.uib.no allerede nå, selv om du ikke planlegger å spille inn selve podcasten akkurat nå.

Hvor blir podcasten publisert?

Podcast fra Alrek helseklynge blir tilgjengelig og kan søkes opp på de fleste steder der en finner podcaster. Vi vil annonsere via Alrek sine formidlingskanaler, og lage et lanseringsarrangement «English Pod-te» i kantina i Årstadveien 17 for hver nye podcastserie. Her lytter vi til utdrag fra første episode, og serverer te og scones.

Kjenningsmelodi og jingles

Vi skal få laget en egen gjenkjennelsemelodi som alle podcastepisoder starter med, og egne jingles vi kan bruke i episodene, for å markere temaskifte eksempelvis. Den som starter episoden vil introdusere at det er en podcast fra Alrek helseklynge.

Hvorfor har Alrek en podcast?

Formidlingsarbeidet i Alrek helseklynge skal sikre at beslutninger om helse tas på et godt kunnskapsgrunnlag. Og beslutninger om helse tas av oss alle mange ganger om daglig. Det kan være små hverdagslige avgjørelser som påvirker helsen vår til å håndtere akutte kriser eller kronisk sykdom. Helsepersonell, undervisere og politikere tar også helserelaterte beslutninger, på ulike nivå og i ulik form. Podcast fra Alrek helseklynge skal bidra til å sette saker på agendaen og gjøre pålitelig kunnskap tilgjengelig på en lett og engasjerende måte.

Kontaktpersoner

Om faglig innhold: Silje Mæland, førsteamanuensis og leder for podcast-prosjektet, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, silje.maeland@uib.no

Om teknisk assistanse: Luca Blaauw Fosen, student, luca.fossen@student.uib.no

Generelle spørsmål (og rombooking for dem utenfor Årstadveien 17): Berit Angelskår, klyngefasilitator, berit.angelskar@uib.no

Viktoria Marander og Andrea Brekke Røed i podcaststudioet

Viktoria Marander og Andrea Brekke Røed i podcaststudioet