MENY

Alrekmøte frokost: Studenter med innvandrerbakgrunn – En utfordring som kan bli en gave

12.-12. mai 2023

Kantinen, Alrek helseklynge i Årstadveien 17

Innvandrere møter særlige utfordringer etter videregående skole. Høyere utdanning er viktig faktor for jobb og for sosial utjevning og samfunnet trenger bedre håndtering av mangfoldet i alle fagområder. Hvordan kan vi jobbe for å rekruttere, støtte og beholde studenter med innvandrerbakgrunn?

Illutrasjonsfoto. Opprinnelse: https://www.shutterstock.com/

Faggruppene i Alrek helseklynge arrangerer Alrekmøter om dagsaktuelle tema som gruppene har på agenaen. Denne gang er det Faggruppe for migrasjon og innvandrerhelse som inviterer, sammen med Faglig forum. Møtene blir arrangert enten som frokostmøter eller ettermiddagste-møter. Åpent for alle – vil du ha servering meld deg på innen 5. mai kl 14.00!

12. mai kl. 09:00-10:30

Tema og innledere
Sted: Kantinen

Alreks Faggruppe for migrasjon og helse har i de siste møtene diskutert situasjonen for studenter med innvandrerbakgrunn i Bergen. Det er en felles forståelse på at studenter som har bodd kort tid i Norge strever  etter videregåend. Noen av grunnene kan være andre kulturelle ferdigheter, mangel på relevante nettverk og mangel på forståelse for det norske utdanningssystem og forventninger til høy utdanning.

Faggruppen har også snakket om muligheter og gode tilbud som eksisterer i Bergen, men som strever med å ha faglig personell og med å være kjent blant potensielle brukere.

Sist, men ikke minst har vi tatt opp det problematiske ved at studenter fra ikke EU land skal fra høsten av måte begynne og selvfinansiere studiene sine, særlig når administrasjonen eller mulige stipendordninger er på plass.

 • Liv G. Kvalvik Liv G. Kvalvik Lege og førsteamanuensis
  Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen
 • Astrid Blystad Astrid Blystad Professor
  Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen
 • Maria Nordheim Alme Maria Nordheim Alme Fagseksjonsleiar
  Institutt for helse og funksjon, Høgskulen på Vestlandet
 • Naba Mehmood Naba Mehmood Leder
  Mino.Jur Bergen
 • Nora Abdalla Mohammed Nora Abdalla Mohammed Prosjektleder & ungdomsarbeider
  Møhlenpris idrettslag
 • Esperanza Diaz (moderator) Esperanza Diaz (moderator) Professor og leder av Faggruppe for migrasjon og innvandrerhelse
  Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen
Bilde av bygg: Eivind Senneset. Bilde av dame: Unsplash

Alrek Student Conference

Alrekdagene 2023

20.-22. september 2023

Årstadveien 17 med flere