Teknologiutviklingen kan oppleves som overveldende, og som leder må man manøvrere i muligheter teknologien gir, bærekraftig utvikling, kontinuerlig drift og medarbeidere som i varierende grad er motivert for endring.
Hvordan kan du som leder ha mot og bygge eierskap til å gå inn i det ukjente? Kan kunstig intelligens understøtte lederskap og beslutninger?
Clara Gjesdal er leder med lang erfaring innen helse, og vil lede sesjonen.
09:00-09:45 | Digital ledelse for ikke-teknologer
Digitalisering og bruk av kunstig intelligens kan bidra til å løse mange utfordringer, og har særlig et stort potensial for å effektivisere. For at ny teknologi skal fremme kvalitet og bærekraftige helsetjenester trengs det god ledelse. Hvordan kan KI være katalysator for bedre kvalitet, produktivitet og bruk av helsedata?
Ledere står ofte i et krysspress med forventning om å drifte effektivt på den ene siden, og utvikle og innovere på den andre. Ny teknologi må integreres i eksisterende og ofte tungrodde systemer, men det påvirker også måten å jobbe og organisere arbeidet på. Hvordan materalisere potensialet, og hvordan kan en liten kommune jobbe for å ta i bruk nye løsninger i sine tjenester?
-
Fredrik Syversen Direktør strategi- og forretningsutvikling,
IKT-Norge
-
Kristin Ruud Myking Kommunalsjef helse, omsorg og sosial,
Osterøy kommune
-
Hjalti Gislason Prosjektleder,
Osterøy utvikling
-
Martin Pilskog Assisterende seksjonsleder,
Kreftklinikken, Haukeland universitetssjukehus
09:45-10:00 | Pause og stands
Pause og mingel.
Vi oppfordrer alle til å ta seg en tur i utstillerområdet og slå av en uformell prat med dem som har stands. Her kan du få et overblikk over nye og fornyede produkter og muligheter.
10:00-10:45 | Ledelse og viktige veivalg i digitalisering
Det er høstet både positive og negative erfaringer med IT-løsninger innen helse. Hvis helsepersonell opplever at innført teknologi ikke passer oppgavene de skal gjøre, og kompliserer pasientbehandlingen de skal gi, fører dette til motstand.
Når en helseleder skal lede en digitaliseringsprosess, må en gjøre valg og prioriteringer innenfor et område som er relativt ukjent, og balansere utvikling med forsvarlig drift.
I denne bolken får vi høre fra forsker om deres perspektiver på digital omstilling og ledelse.
Vi er også så heldige å få besøk fra Estland, med Sandra Särav. Särav er visesekretær for økonomi og innovasjon i det estiske departementet for økonomiske saker og kommunikasjon. Hun er en erfaren digital policyekspert med en solid bakgrunn fra både offentlige og private sektorer. Med erfaring fra den estiske regjeringen og beslutningstaking på EU-nivå, og ledet regulatoriske og bærekraftige initiativer hos Bolt, den estiske teknologigiganten. Det som brakte henne tilbake til regjeringen var følelsen av å ha et oppdrag med å bygge løsninger for sitt eget land. Hun er også foreleser ved TalTech, hvor hun underviser i det juridiske rammeverket for digital regjering og EU-rett.
-
Jo Inge Gåsvær Fagkonsulent for Carasent Norge AS og næringslivs PhD,
Høgskulen på Vestlandet
-
Sandra Särav Deputy Secretary General for Economy and Innovation
Estonian Ministry of Economic Affairs and Communications
10:45-11:15 | Stands
I denne gode pausen møtes vi i utstillerområdet for mingel og påfyll. Her kan du få et overblikk over nye og fornyede produkter og muligheter.
Jobber du i helse kan du gi innspill på behov du opplever at dere har i helse- og omsorgstjenestene.
11:15-12:00 | Ledelse i komplekse strukturer
Å utøve digitalt lederskap i helsevesenet bringer med seg større grad av kompleksitet og risiko, sammenlignet med mange andre sektorer. Det handler om menneskers liv og helse. Helsetjenestene behandler også svært sensitive data, som fører med seg strenge reguleringer for å sikre pasientsikkerhet.
Kompleksiteten er også høy i teknologien. Det er lag på lag med gammel og ny teknologi, og en har ulike systemer mellom ulike tjenestenivå. I tillegg er det komplekse beslutningsveier, og organiseringen av helse- og omsorgstjenestene fører i seg selv med seg utforfordringer for digital samhandling.
Hvordan kan vi utvikle bedre strukturer, kortere beslutningsveier og raskere leveranser av digitale løsnigner til innbyggere, kommuner og sykehus?
-
Kjetil Århus Direktør,
Seksjon for digital transformasjon konsern, Bergen kommune
-
Ole Jørgen Kirkeluten Administrerende direktør,
Helse Vest IKT