Faggruppen presenterer innlegg om tannhelse blant immigranter, musikk, helse og rettigheter, kompetansebehov og hvordan migrasjonshelse i helse- og sosialutdanningene.
Sted
Borgertun, 1. etasje, Årstadveien 17
Innlegg
Oral Health among immigrants. Perceptions related to “sugar consumption & tooth brushing”
Manal Mustafa, Senior researcher, Oral health Centre of Expertise
Abstract: Immigrant families are known to be at a higher risk of food insecurity that associated with different diet-related morbidities including chronic heart disease, diabetes, Overweight and obesity. Dental caries is high among immigrants and previous reports indicated that, socio-economic factors, infrequent toothbrushing habits, and consumption of cariogenic beverages were identified as significant caries risk factors. This presentation discusses the most prevalent oral diseases among the immigrant, causes and intervention policies that were adopted and to be adopted in the future.
Musikk, helse og rettigheter – Hvordan kan musikk fremme velvære og styrke medbestemmelse i arbeid med enslige mindreårige migranter?
Ole Kristian Einarsen, PhD stipendiat, Fakultet for kunst og musikk og design, Universitetet i Bergen, musikkterapeut og musiker
Sammendrag: Ole Kristian Einarsen vil i denne presentasjonen gi et innblikk i hvordan forskning fra musikkterapi kan være med på å forstå hvordan musikk kan bli brukt som en helseressurs for økt livskvalitet, egen forståelse av psykisk helse og sosiale strukturer. I presentasjoen vil Ole Kristian gi et innblikk i hans pågående PhD prosjektet: Musikk, helse og rettigheter. Prosjektet er rettet mot enslige mindreårige migranter og vil utforske hvordan musikkaktiviteter og hverdagsbruk av musikk kan være med på å skape bærekraftige strukturer for å møte globale utfordringer som migrasjon og helse, med særlig fokus på musikk, helse og relaterte policyperspektiver i sammenheng med enslige mindreårige migranter.
Migrasjonshelse i helse- og sosialfagene
Maria Nordheim Alme, førsteamanuensis, Institutt for helse og funksjon, Høgksulen på Vestlandet
Ingrid Onarheim Spjeldnæs, førsteamanuensis, Institutt for velferd og deltaking, Høgskulen på Vestlandet.
Sammendrag: Migrasjonshelse er et stadig voksende og aktuelt felt som profesjonsarbeidere i helse- og sosialsektoren trenger oppdatert kunnskap om. Denne presentasjonen tar utgangspunkt i hvilken plass migrasjonshelse har i utdanningene innen helse- og sosialfagene med utgangspunkt i Høgskulen på Vestlandet. Følgende spørsmål blir tatt opp gjennom presentasjonen: 1) Hva er status per i dag? 2) Hva er kompetansebehovet og hvorfor er det viktig å inkludere denne tematikken i helse- og sosialfagutdanningene? 3) Hvilke utfordringer ser vi i implementeringen av migrasjonshelse i disse utdanningene? og 4) Hvilke muligheter kan vi se for oss for tematikken fremover i helse- og sosialfagutdanningene? Disse spørsmålene vil dra oss gjennom status, utfordring og muligheter for migrasjonshelse i helse- og sosialfagutdanningene og avrunde med spørsmål til tilhørerne om innspill på implementering av tema i helse- og sosialfagene.