MENY

Alrekdagene 2021

22.-24. september 2021

Årstadveien 17

Sett av tid for Alrekdagene 22.-24. september – «Forskning for folk, med folk, til folk». Er du ansatt, student eller innbygger interessert i helse? Da vil det være sesjoner skreddersydd for deg i løpet av disse dagene. Påmeldingsfrist: 17. september.

Rektor ved UiB, Margareth Hagen, åpner arrangementet onsdag 22. september kl. 09:30, etterfulgt av åpningssamtalen «skal samfunnet betale for forskning som ikke blir brukt?» Her bidrar ledere fra klyngen. Etter det vil klyngens faggrupper arrangere parallellsesjoner. Vi planlegger også en lunsjsamtale på tvers av Alrek, Eitri, Norwegian Smart Care Cluster og Bergen Næringsråd, etterfulgt av en egen workshop for studentene i innovasjon i helse!

Torsdag starter vi med filmen «Alt det jeg er» på Bergen kino (KP1). En tankevekkende film om følgene Emilie lever med etter å ha blitt utsatt for overgrep som barn. Vi vier resten av denne dagen til tverrfaglige diskusjoner om hvordan vi kan jobbe for å bedre kompetanse i utdanningene, i det offentlige tjenesteapparatet, så vel som i og gjennom idrett og musikk. Dagen er et samarbeid med klyngene Polyfon og Idrettsklynge Vest.

Fredag setter vi et kritisk blikk på forskningsformidling og brukermedvirkning i helseforskning. Samtidig som vi inviterer inn barn og eldre for kunnskapspåfyll! Det vil også bli fagsesjoner fra pågående forskningsprosjekter i klyngen om depresjon og covid-19.

Vi avslutter med Researchers Night på Grand Hotel Terminus, med tema overgangsalder og kvinnehelse. Her blir det det morsomme skråblikk og alvorlig dialog. Arrangeres med Forskningsdagene i Bergen.

Her kan du laste ned hele programmet for Alrekdagene (pdf)

Mer informasjon, fullt program og påmelding kommer i midten av august. Men foreløpig: Sett av dagene!

Følg med på oppdatert informasjon her og på Alrek sin facebookside. Da vil du etterhvert finne informasjon om både innhold og påmelding.

Har du noe du spørsmål? Ta kontakt med klyngefasilitator, Berit Angelsekår, på post@alrekhelseklynge.no (e-post blir ikke sjekket regelmessig i juli)

Designfrokost

18.-18. juni 2024

Midgard, Årstadveien 17, Alrek helseklynge

Hagefest!

18.-18. juni 2024

Årstadveien 17

Seminar om planlegging og tilrettelegging for å bo i egen bolig livet ut

19.-19. juni 2024

Alrek helseklynge, Årstadveien 17, rom 3F9/digitalt

Bærekraftig helsetjeneste – eller overforbruk av ressursene?

26.-26. august 2024

Midgard, 0. etasje, Årstadveien 17