MENY

Senterseminar – Pasientsikkerhetstiltak: Hva virker – og hvor lenge?

24.-24. april 2024

14:00 - 15:30

3F9 i Alrek helseklynge, Årstadveien 17

Senter for omsorgforskning vest inviterer til seminar med Karina Aase, professor i pasientsikkerhet ved Universitetet i Stavanger. Hun har forsket på pasientsikkerhet de siste 20 årene og vil snakke om hvilke tiltak som virker for å bedre pasientsikkerheten.

Hva sier forskning om hvilke faktorer og tiltak som er av betydning for pasient- og brukersikkerhet? Skal vi satse på opplæring, teknologi, sjekklister eller noe annet?

Pasientsikkerhetstiltak er ikke så strømlinjeforma som vi gjerne ønsker. Utfordringen er at vi ikke vet med sikkerhet hvilke tiltak som løser et gitt problem – og vi har ikke bare ett problem.

Vi trenger å forstå mer av hva som gjør at pasientsikkerhetstiltak har god effekt – over tid – og hvilke forhold som spiller inn. Fremover vil det i større grad være behov for å kombinere standardiserte tiltak med lokalt tilpassede tiltak i det skadeforebyggende arbeidet i helse- og omsorgstjenesten. Og vi trenger mer kunnskap om hva som ikke virker og hvordan vi skal kvitte oss med disse tiltakene. Hvordan skal vi løse dette?

Karina Aase er professor i pasientsikkerhet ved Universitetet i Stavanger, Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten (SHARE). Hun har forsket på pasientsikkerhet de siste 20 årene innen alle deler av helsetjenesten med vekt på læring, tilpasning, samhandling og kontekst.

Aase har vært initiativtager og leder av forskningssenteret SHARE og har ledet nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. I dag underviser hun i pasientsikkerhet fra bachelor til PhD og har skrevet og redigert flere fagbøker innen temaet.

Ønsker du å følge seminaret digitalt kan du gjøre det via denne lenken: https://hvl.zoom.us/j/65718845368?pwd=aDBxSDlmS2J6ZWV6VVE2dUN0UDhEQT09

 

Arrangør

DigitalHelse2024

29.-30. mai 2024

Quality Hotel Edvard Grieg

Generasjon – En aldringsfestival

31.-31. mai 2024

Litteraturhuset i Bergen

Bilde av bygg: Eivind Senneset. Bilde av dame: Unsplash

Alrek studentkonferanse 2024

5.-5. juni 2024

Alrek helseklynge, Midgard

Hagefest!

18.-18. juni 2024

Årstadveien 17