MENY

RESEARCHERS’ NIGHT: Nobody puts overgangsalderen in a corner!

24.-24. september 2021

19:00

Terminus Hall på Grand Hotel Terminus, Zander Kaaes gate 6

Orsky overgangsalder, Ill: Anita Prante
Ordsky overgangsalder. Ill: Anita Prante

Vi har lenge vært på minussiden når det gjelder kunnskap om kvinnehelse. Spesielt overgangsalderen er et tema mange har et forhold til, men ikke snakker nok om. Dette endres nå, for «Nobody puts overgangsalderen in a corner!».

Ta med deg partner, venninnegjengen, klubben, mor og søster, og bli med på en helaften der et knippe eksperter gir deg det meste innen overgangsalderens «do’s & dont’s».

Arrangementet er et samarbeid mellom Forskningsdagene i Bergen og Alrek Helseklynge.

Arrangementet er en del av Researchers’ Night.

Fredag 24. september er det forskernes kveld og natt i mer enn 400 byer i over 25 land i Europa. Forskerne åpner institusjonene sine, eller – aller helst – går ut på scener og gater og møter folk flest.

Hva er Researchers’ Night?

I Norge er Researchers’ Night er en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid den fjerde fredagen i september – i år 24. september 2021.

Tanken bak Researchers’ Night er den samme som for Forskningsdagene: Å skape begeistring og forståelse for forskning. Researchers’ Night lar folk få se gode eksempler på forskning i sine hjemland, og er også med på å vise hvor viktig forskning er for Europa i fremtiden. Kvelden skal være en mulighet til å vise frem bredden av forskningsprosjekter, og betydningen disse har for Europas innbyggere i deres dagligliv. Målet er å vekke interessen for forskning gjennom engasjerende arrangementer. Kanskje noen til og med blir inspirert til en spennende forskerkarriere?

Forskningsdagenes sekretariat har koordinert den norske Researchers’ Night-deltagelsen siden det startet. Researchers’ Night ble lansert i hele Europa under initiativet “Researchers in Europe 2005”. Det skulle være et “enkveldsarrangement” som rettet seg mot allmennheten som “edutainment”- aktiviteter, så det skulle altså øke folks kunnskap på en underholdende måte. Det er et av EU-programmene som står bak opplegget og den internasjonale koordineringen.

Alrekdagene 2021

22.-24. september 2021

Årstadveien 17