MENY

Bærekraftig arbeidsinkludering: Migranter

5.-5. april 2024

08:30

Auditorium M003, K2, Campus Kronstad, Høgskulen på Vestlandet

Velkommen til forskningsseminar om arbeidsinkludering for og med migranter. Hvordan påvirker ulik arbeidstilknytning migranters helse, tilhørlighet og tillit til samfunnet?

Påmeldingen er stengt, og vi ser fram til å møte nærmere 150 deltakere til seminar!

På forskningsseminaret møter forskere, ansatte i NAV og i helse- og omsorg, og brukere av tjenestene. Du vil få innblikk i dagsaktuell forskning, presentert utfordringer og mulige løsninger fra praksis og ulike brukerreiser som migranter kan oppleve når de oppsøker NAV.

Seminaret er et samarbeid mellom NAV, Høgskulen på Vestlandet, Statsforvalteren i Vestland og Alrek helseklynge v/Faggruppe for migrasjon- og innvandrerhelse.

Print

Program

Finn fram til M003 på Campus Kronstad

Auditoriet M003 ligger i 0. etasje i bygget «K2», med inngang fra bunnen på amfiet.

K2 er merket med «M» på inngangsdørene, og er det bygget på Campus Kronstad som ligger nærmerst bybanestoppene. Både linje 1 og 2 stopper på Kronstad.

Her finner du auditoriet på mazemap.

Bli kjent med noen av våre innledere

Astrid Ouahyb Sundsbø. Foto: Privat

Astrid Ouahyb Sundsbø er førsteamanuensis på Institutt for pedagogikk, religion og samfunnsfag og tilknyttet Senter for omsorgsforskning Vest, ved Høgskulen på Veslandet. Sundsbø er prosjektleder for «On Equal Grounds? Migrant Women’s Participation in Labour and Labour Related Activities (EQUALPART),» med partnere fra NORCE, HVL og UiB. EQUALPART utforsker variasjon i migrantkvinners arbeidsdeltakelse over tid for å forstå migrantkvinners marginaliserte posisjon på arbeidsmarkedet og utforske mulige løsninger på identifiserte utfordringer.

Francine Mbanza Jensen, Empo Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon

Francine Mbanza Jensen har master i samfunnsvitenskap og jobber på Empo Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon i Bergen. Jensen grunnla og leder også Unity Spark, en katalysator for gründere med flerkulturell bakgrunn. Hennes fagekspertise er flerkulturelt entreprenørskap, bærekraft og regional utvikling. Hun brenner for mangfold i arbeidslivet på alle nivåer, og har hatt fokus på mangfoldsledelse det siste året og vant Likestings- og mangfoldsprisen fra Bergen kommune i 2023.

 

Ann Cathrin Corrales-Øverlid. Foto: Eivind Senneset

Ann Cathrin Corrales-Øverlid er postdoktor ved Institutt for sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. I prosjektet «On the Margins of the Nordic model? Precarious and Informal Work in Norway» ser hun på hvordan interessenter og arbeidstakere oppfatter usikkert og uformelt arbeid i Norge. Hvilke konsekvenser har denne typen arbeid for deres velvære, følelse av tilhørighet og tillit til samfunnet og egen fremtid?

Khadra Yasien Ahmed. Foto: Privat

Khadra Yasien Ahmed er stipendiat ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Ahmed deltar i prosjektet «Integration as a way to reducing health inequalities among forced migrants: A collaborative and knowledge building project». I sitt Ph.D-prosjekt studerer hun effekten av en arbeidsrelatert intervensjon, på helse og integrering av helsepersonell med flyktningbakgrunn eller annen migrantbakgrunn. Prosjektet er et samarbeid mellom UiB, HVL, Kristiansand kommune, Bergen kommune og Caritas Bergen.

Marianne Clauda Bjørkly

Marianne Clauda Bjørkely er kompetansekoordinator og fagressurs for innvandrere og flyktninger ved NAV sitt fylkeskontor i Vestland.

Høgskulen på Vestlandet

NAV Vestland

Alrek helseklynge

Statsforvalteren i Vestland

Faggruppe for migrasjon og innvandrerhelse

DigitalHelse2024

29.-30. mai 2024

Quality Hotel Edvard Grieg

Folkehelsekonferansen i Bergen 2023

7.-7. desember 2023

Terminus Hall, Grand Hotel Terminus