MENY

Bærekraftig arbeidsinkludering: Migranter

5.-5. april 2024

Auditorium M003, K2, Campus Kronstad, Høgskulen på Vestlandet

Velkommen til forskningsseminar om arbeidsinkludering for og med migranter.

Vi inviterer til forskningsseminar der vi sammen utforsker felles utfordringer som vi best løser på tvers! Vi inviterer forskere, ansatte i NAV og i helse og omsorg, og brukere til å komme. Du vil få innblikk i dagsaktuell forskning, presentert gode praksiseksempler og invitert med på ulike brukerreiser som migranter kan oppleve som brukere av NAV.

I pauser og i lunsjen vil det være mulig å fortsette diskusjonen, skape nettverk på tvers av fag og sektorer, og kanskje få til nye samarbeidsrelasjoner.

Program og påmelding vil åpne ut på nyåret – men sett av tiden 09.00 til 13.00 den 5. april allerede nå!

 

Innledere

Programmet er fortsatt under planlegging, men du kan allerede her bli kjent med noen av våre innledere.

Astrid Ouahyb Sundsbø. Foto: Privat

Astrid Ouahyb Sundsbø er førsteamanuensis på Institutt for pedagogikk, religion og samfunnsfag og tilknyttet Senter for omsorgsforskning Vest, ved Høgskulen på Veslandet. Sundsbø er prosjektleder for «On Equal Grounds? Migrant Women’s Participation in Labour and Labour Related Activities (EQUALPART),» med partnere fra NORCE, HVL og UiB. EQUALPART utforsker variasjon i migrantkvinners arbeidsdeltakelse over tid for å forstå migrantkvinners marginaliserte posisjon på arbeidsmarkedet og utforske mulige løsninger på identifiserte utfordringer.

Ann Cathrin Corrales-Øverlid. Foto: Eivind Senneset

Ann Cathrin Corrales-Øverlid er postdoktor ved Institutt for sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. I prosjektet «On the Margins of the Nordic model? Precarious and Informal Work in Norway» ser hun på hvordan interessenter og arbeidstakere oppfatter usikkert og uformelt arbeid i Norge. Hvilke konsekvenser har denne typen arbeid for deres velvære, følelse av tilhørighet og tillit til samfunnet og egen fremtid?

Khadra Yasien Ahmed. Foto: Privat

Khadra Yasien Ahmed er stipendiat ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Ahmed deltar i prosjektet «Integration as a way to reducing health inequalities among forced migrants: A collaborative and knowledge building project». I sitt Ph.D-prosjekt studerer hun effekten av en arbeidsrelatert intervensjon, på helse og integrering av helsepersonell med flyktningbakgrunn eller annen migrantbakgrunn. Prosjektet er et samarbeid mellom UiB, HVL, Kristiansand kommune, Bergen kommune og Caritas Bergen.

Marianne Clauda Bjørkly

Marianne Clauda Bjørkely er kompetansekoordinator og fagressurs for innvandrere og flyktninger ved NAV sitt fylkeskontor i Vestland.

Finn fram til M003 på Campus Kronstad

Auditoriet M003 ligger i 0. etasje i bygget «K2», med inngang fra bunnen på amfiet.

K2 er merket med «M» på inngangsdørene, og er det bygget på Campus Kronstad som ligger nærmerst bybanestoppene. Både linje 1 og 2 stopper på Kronstad.

Her finner du auditoriet på mazemap.

Arrangører

DigitalHelse2024

29.-30. mai 2024

Quality Hotel Edvard Grieg

Folkehelsekonferansen i Bergen 2023

7.-7. desember 2023

Grand Hotel Terminus