Auditorium M003, K2, Campus Kronstad, Høgskulen på Vestlandet
Velkommen til forskningsseminar om arbeidsinkludering for og med migranter. Hvordan påvirker ulik arbeidstilknytning migranters helse, tilhørlighet og tillit til samfunnet?
Påmeldingen er stengt, og vi ser fram til å møte nærmere 150 deltakere til seminar!
På forskningsseminaret møter forskere, ansatte i NAV og i helse- og omsorg, og brukere av tjenestene. Du vil få innblikk i dagsaktuell forskning, presentert utfordringer og mulige løsninger fra praksis og ulike brukerreiser som migranter kan oppleve når de oppsøker NAV.
Seminaret er et samarbeid mellom NAV, Høgskulen på Vestlandet, Statsforvalteren i Vestland og Alrek helseklynge v/Faggruppe for migrasjon- og innvandrerhelse.
NAV, Høgskulen på Vestlandet (HVL) og Alrek ønsker velkommen.
Svanaug Fjær Instituttleder Institutt for velferd og deltaking, HVL
Aida Cisic-Dizdar fungerende assisterende fylkeskdirektør NAV Vestland
Berit Angelskår Klyngeleder og dagens konferansier Alrek helseklynge
09.15-09.55
NAV og brukerperspektivet på arbeidsinkludering
Bli kjent med NAV gjennom brukerreiser som illustrer ulike veier – med bumper, svinger og kryss – som migranter kan oppleve gjennom systemet.
Vi får også høre erfaringer fra migranter selv. De forteller om egne reiser, inkludert de utfordringene som de har erfart i møte med norsk arbeidsliv og med NAV.
Marianne C. Bjørkly Kompetansekoordinator/Fagressurs innvandrere og flyktninger NAV Vestland
Francine Mbanza Jensen Leder for Empo Kirkens Bymisjon
Mirigul Mosa Farmasøyt, redaktør i Uyghur hjelpeorganisasjon og tilkallingshjelp udervisning
09.55-10.10
Pause
Ta en prat med de du sitter sammen med!
10.10-11.30
Forsker- og klinikerperspektivet på arbeidsinkludering
Bli klokere på NAV og på migranters deltakelse i norsk arbeidsliv, gjennom presentasjoner fra fersk forskning.
Noen av spørsmålene vi stiller i denne sesjoner er hvorfor migrantkvinners posisjon på arbeidsmarkedet marginaliseres? Og hvordan påvirker ulik arbeidstilknytning migranters helse, tilhørlighet og tillit til samfunnet?
Forskerne identifiserer utfordringer, og inviterer til refleksjon om hvordan vi kan samarbeide mot bedre løsninger.
Astrid Ouahyb Sundsbø Førsteamanuensis Institutt for pedagogikk, religion og samfunnsfag og Senter for omsorgsforskning, HVL
Ann Cathrin Corrales-Øverlid Postdoktor Institutt for sosialantropologi, UiB
Khadra Yasien Ahmed Stipendiat Institutt for global helse og samfunnsmedisin, UiB
Asia Hamdi H. Ibrahim Lege i spesialisering Avdeling for kreftbehandling og medisinsk fysikk, Haukeland universitetssjukehus
11.30-12:15
Sted: Kantinen på HVL, campus Kronstad
Lunsj
Vi spaserer opp til kantina på Campus Kronstad for lunsj og videre diskusjon.
Finn fram til M003 på Campus Kronstad
Auditoriet M003 ligger i 0. etasje i bygget «K2», med inngang fra bunnen på amfiet.
K2 er merket med «M» på inngangsdørene, og er det bygget på Campus Kronstad som ligger nærmerst bybanestoppene. Både linje 1 og 2 stopper på Kronstad.
Astrid Ouahyb Sundsbø er førsteamanuensis på Institutt for pedagogikk, religion og samfunnsfag og tilknyttet Senter for omsorgsforskning Vest, ved Høgskulen på Veslandet. Sundsbø er prosjektleder for «On Equal Grounds? Migrant Women’s Participation in Labour and Labour Related Activities (EQUALPART),» med partnere fra NORCE, HVL og UiB. EQUALPART utforsker variasjon i migrantkvinners arbeidsdeltakelse over tid for å forstå migrantkvinners marginaliserte posisjon på arbeidsmarkedet og utforske mulige løsninger på identifiserte utfordringer.
Francine Mbanza Jensen har master i samfunnsvitenskap og jobber på Empo Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon i Bergen. Jensen grunnla og leder også Unity Spark, en katalysator for gründere med flerkulturell bakgrunn. Hennes fagekspertise er flerkulturelt entreprenørskap, bærekraft og regional utvikling. Hun brenner for mangfold i arbeidslivet på alle nivåer, og har hatt fokus på mangfoldsledelse det siste året og vant Likestings- og mangfoldsprisen fra Bergen kommune i 2023.
Ann Cathrin Corrales-Øverlid er postdoktor ved Institutt for sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. I prosjektet «On the Margins of the Nordic model? Precarious and Informal Work in Norway» ser hun på hvordan interessenter og arbeidstakere oppfatter usikkert og uformelt arbeid i Norge. Hvilke konsekvenser har denne typen arbeid for deres velvære, følelse av tilhørighet og tillit til samfunnet og egen fremtid?
Khadra Yasien Ahmed er stipendiat ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Ahmed deltar i prosjektet «Integration as a way to reducing health inequalities among forced migrants: A collaborative and knowledge building project». I sitt Ph.D-prosjekt studerer hun effekten av en arbeidsrelatert intervensjon, på helse og integrering av helsepersonell med flyktningbakgrunn eller annen migrantbakgrunn. Prosjektet er et samarbeid mellom UiB, HVL, Kristiansand kommune, Bergen kommune og Caritas Bergen.
Marianne Clauda Bjørkely er kompetansekoordinator og fagressurs for innvandrere og flyktninger ved NAV sitt fylkeskontor i Vestland.