Plommetrærne på Alrek

Visste du at plommetrærne nedenfor Årstadveien 17 er en del av et kunstprosjekt fra kunstneren Amber Ablett?

Plommetrærne på Alrek tilhører alle som er en del av klyngen. Foto: Berit Angelskår

Gjennom kunstprosjektet ønsker Ablett å ta samarbeidskonseptet med Alrek helseklynge et skritt videre, og invitere menneskene som har tilknytning til bygget om å komme sammen for å ta vare på trærne – både ansatte, studenter, pasienter og naboer.

– I utgangspunktet var planen å gjøre dette gjennom en serie workshops, men i og med at vi ikke kan samle mange mennesker på en gang, inviterer jeg alle til å besøke trærne alene, sammen med familien eller en venn, sier kunstneren.

De fem trærne er et utvalg av fire forskjellige sorter, og gir etter planen frukt til ulike tider av året. Dette betyr at man får en lengre sesong med frukt, og det er forventet at den første frukten først kommer høsten 2022.

– Siden vi ikke kan møtes, vil jeg lage noen ark med informasjon om prosjektet, og til sommeren planlegger vi et verksted for interesserte der vi beskjærer trærne klare til frukt, og lærer om pollinering og om plommer.

Ablett håper at hun gjennom det deltakende kunstprosjektet som er støttet av KORO, kan danne et felleskap av mennesker i og utenfor Alrek Helseklynge sitt bygg i Årstadveien 17, for å plante, ta vare på, plukke frukt og dele oppskrifter fra plommetrærne i hagen.

Instagram: @plommetraerne_pa_alrek

Plommetre på Alrek
Plommetrærne på Alrek. Foto: Berit Angelskår

Skrevet av: Odd Vegard Kandal-Wright Oppdatert: 10.03.2022 (Først publisert: 22.03.2021)