DigitalHelse24 – ny rekord påmeldte!

Det nærmer seg årets digitale eventyr! I år står kunstig intelligens, ledelse i endring og bærekraft på agendaen under konferansen DigitalHelse24. Vi håper å se deg i Bergen i slutten av mai. 

 

Hvordan kan helse- og omsorgstjenesten ta i bruk kunstig intelligens raskere enn i dag? Hva krever stadig ny teknologi av dagens ledere? Er digitalisering løsningen for å sikre en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste i fremtiden?

Dette er blant spørsmålene som stilles på konferansen DigitalHelse24, Vestlandets største møteplass innen digitalisering, helsenæring og innovasjon i helse- og omsorgstjenesten.

Vi nærmer oss 650 påmeldte

For å lykkes med digitalisering kreves samarbeid, mellom det offentlige og private og mellom helse- og teknologimiljøer. Her møter du ansatte i helse- og omsorgstjenestene, næringsliv, akademia, forskere, brukere og beslutningstagere.

På tredje år på rad arrangeres DigitalHelse-konferansen, og for tredje år øker antall påmeldinger. Nærmere 650 deltakere er påmeldt, men det er fortsatt ledige plasser igjen. Se program (under utarbeidelse) og meld deg på konferansen du også DigitalHelse2024 – Alrek (alrekhelseklynge.no).

DigitalHelse24 går av stabelen i Bergen 29. og 30. mai, og arrangeres av Helse Bergen, Høgskulen på Vestlandet og Alrek helseklynge.

Bruk av KI

Camilla Stoltenberg, konsernsjef i NORCE, åpner konferanse. Hun vil snakke om samarbeid og behovet for kompetanse i en tid der ressursene blir knappere og behovene for helsetjenester større.

Kunstig intelligens (KI) er et av de store temaene under årets konferanse. Alexander Selvik Lundervold, førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet, vil gi et innblikk i hvordan KI kan forbedre og effektivisere helsetjenestene i fremtiden, men også hvilke muligheter helsepersonell har for å ta i bruk KI allerede i dag.

Du får også høre om ny klinisk språkmodell for fremtidens sykehus fra Helse Vest IKT, og hvordan nyfødtomsorgen er forbedret gjennom bruk av video og KI i Stavanger.

Bedre hverdag, mindre ressurser

På konferansen deles erfaringer fra dem som har tatt i bruk digitale løsninger som har ført til bedre samhandling, bedre behandling og som har spart helsepersonell for tid og ressurser. Dette er nye og innovative løsninger som kan bedre hverdagen for pasienter, brukere og ansatte. Du får blant annet høre om Pasientens legemiddelliste i vest og samhandling mellom sykehus og kommune i Helgeland.

Målet er at du skal hente med deg kunnskap, inspirasjon og praktiske eksempler på teknologi og digitalisering, tilbake til din arbeidsplass.

Vi håper å se deg i Bergen i slutten av mai!

Oppdatert: 12.05.2024 (Først publisert: 12.04.2024)