Alrek har fått sin første studentmedarbeider

Bli bedre kjent med Silje Losnegaard Hakvåg, masterstudent på HEMIL, og ny studentmedarbeider innen kommunikasjon i Alrek helseklynge.

Vi har vært så heldige å få en prat med Silje. Hun er en dame med et stort smittende smil og det er lett å se for seg at hun er en engasjert person med mye i ilden.

Fortell litt om deg selv?

Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og kommer fra vakre Harstad. Jeg har en bachelor i Folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet og tar nå en master i Helsefremmende arbeid og helsepsykologi. Ved siden av studiet og denne nye stillingen som studentmedarbeider, jobber jeg som aktivitetsvert på Fløyen. Så med andre ord en travel hverdag.

Tid til noen hobbyer oppi dette?

Jeg er hobbystrikker, friluftsmenneske, et ja-menneske og veldig nysgjerrig på kjøkkenet. At det bare er 24 timer i et døgn er egentlig litt for lite.

Hva var den første oppgaven du fikk?

Første oppgaven jeg fikk var å lage en liten filmsnutt til forskernatten som arrangeres på Alrekdagene. Dette er en oppgave jeg syns er veldig gøy for da kan jeg være kreativ og redigere videoer. Det har også vært andre småoppgaver som er litt mer administrativt og det er kult å prøve seg på.

Hvorfor du ønsket å bli Alrek sin alle første studentmedarbeider innen kommunikasjon?

Jeg liker å utfordre meg selv på nye områder, noe jeg vet denne stillingen vil gjøre. Å bli bedre kjent med Alrek fra innsiden var også en motivasjon for å søke på denne stillingen. Det er stas å få være med å utforme en deltidsstilling som studentmedarbeider. Jeg har litt erfaring med det fra tidligere fra HVL Skape, og det er kjempespennende. Det blir nok litt prøving, og kanskje til og med feiling, men det skal jeg ta på strak arm.

Hva skal du jobbe med i klyngen?

Som studentmedarbeider jobber jeg tett med klyngefasilitator, og skal særlig være promotør for klyngen til mine medstudenter over hele Bergen. Gjøre klyngen synlig og interessann, samt bidra med andre oppgaver Alrek har for meg. Konkret, skal jeg også være kontaktpunkt og tilby enkel veiledning i bruk av teknisk utstyr i podkaststudioet, og holde oversikt på utlån av filmkamera og mobile mikrofoner til podcast.

Har du noen tanker på hvordan Alrek kan bli bedre på å engasjere studentene på tvers av UiB, HVL og VID?

Som student selv så elsker jeg å finne arrangement som virker spennende og hvor de også serverer gratis mat. Da er dagens middag i boks. Det er mange som ikke helt vet hva Alrek er og hva de kan tilby studentene. Dette må jeg klare å formidle på en morsom måte gjennom sosiale medier, nettsiden eller plakater.

Hun legger til: «Ikke nøl med å ta kontakt med meg på sosiale medier eller mail: silje.hakvag@student.uib.no»

Oppdatert: 08.09.2023 (Først publisert: 08.09.2023)