Alrek har fått sin andre studentmedarbeider

Bli bedre kjent med Vilde Opheimshaug Moheim, bachelorstudent ved Universitetet i Bergen, og ny studentmedarbeider innen kommunikasjon i Alrek helseklynge. 

Studerer medier og kommunikasjon

Fortell litt om deg selv? 

Mitt navn er Vilde, jeg er 21 år og kommer fra en liten, vakker bygd i Sogn og Fjordane som heter Vik. Jeg går siste året mitt på en bachelor i Medier og kommunikasjon, der jeg har fått gleden av å fordype meg i mange av mine interesser: Retorikk og strategisk kommunikasjon, klimapolitikk, globale utfordringer (og løsninger), og digitaliseringen sin påvirkning på mediebransjen. Ved siden av studiet og jobben som studentarbeider, jobber jeg deltid som biblioteksekretær ved Universitetsbiblioteket.  

 På fritiden er jeg veldig glad i matlaging, og elsker å invitere på middager. Jeg liker også å rusle rundt og utforske koselige kafeer, gater, og butikker. Utenom det prøver jeg å bli et løpemenneske.  

Hva var den første oppgaven du fikk? 

Min første oppgave, som jeg holder på med for tiden, er å utarbeide en ny spalte som heter “Alrekpraten” sammen med kollega og studentmedarbeider Silje. Dette er en spennende oppgave, da vi får planlegge og utføre et konsept fra start til slutt. Vi får bruke våre kreative sider ved å idémyldre og komme med forslag til løsninger. Det blir også gøy å få sette disse idéene ut til liv ved å utføre intervjuer og redigere filmsnutter. 

Hvorfor du ønsket å bli studentmedarbeider innen kommunikasjon hos Alrek? 

Først og fremst studerer jeg kommunikasjon og er interessert i selve faget. Jeg så derfor på dette som en unik mulighet til å lære mer om hvordan man jobber med faget i praksis. I tillegg virket arbeidsoppgavene veldig spennende, der man får mye ansvar og frihet til å komme med initiativ til tiltak og kommunikasjonsstrategier. Det hjelper også veldig å selv tro på det man kommuniserer – og Alrek jobber for mye bra som jeg har lyst å bidra til at flere får med seg!  

 

Varierte arbeidsoppgaver

Hva skal du jobbe med i klyngen? 

Som studentarbeider vil jeg ta initiativ til tiltak som kan gjøre klyngen relevant og synlig blant studenter. Jeg vil også skape og produsere innhold som skal publiseres på Facebook, LinkedIn og Alrek sin nettside. Videre vil jeg jobbe med internkommunikasjon ved å for eksempel lage digitale postere til infoskjermer, samt diverse andre oppgaver knyttet til møter og arrangementer. Dette er alle spennende oppgaver som jeg gleder meg til å ta fatt på! 

Har du noen tanker på hvordan Alrek kan bli bedre på å engasjere studentene på tvers av UiB, HVL og VID? 

Som kommunikasjonsstudent har jeg fått en stor forståelse for viktigheten av å være synlig og tilgjengelig der målgruppen er. Derfor tenker jeg at det er viktig å vise fram det Alrek har å tilby gjennom engasjerende videosnutter, bilder og historier på relevante digitale plattformer, og fysisk gjennom skolebesøk og stands. Man må også forstå målgruppen sin: Hva er det studenter vil høre om og bli med på? Inviter til en lærerik debatt, et spennende foredrag eller frokostseminarer. Gjerne by på litt gratis mat eller snacks – det digger de fleste studenter.  

 

Ta gjerne kontakt!

Hun legger til: «Ikke nøl med å ta kontakt med meg på sosiale medier eller mail: vilde.moheim@student.uib.no» 

Oppdatert: 12.02.2024 (Først publisert: 06.02.2024)