MENY

Alrekmøte «Hvorfor bør personer med demens få musikkterapi?»

4.-4. oktober 2021

09:00

Kantinen i Årstadveien 17

Foto: Ingvild Festervoll Melien ©

Velkommen til det første Alrekmøtet i Årstadveien 17!  Endelig! 

Dato:  4. oktober
Tid:     09:00-10:30
Sted:  Kantinen i Årstadveien 17
Påmelding gjøres her innen 1. oktober kl. 12:00 (dersom du ønsker kaffe, te og smoothie)

I tilknytning til fotoutstillingen «Fremdeles her», som stilles ut i kantinen i Årstaveien 17, vil vi holde et Alrekmøte om musikkterapi for personer med demens. Det blir enkel servering!

Tittelen «Skreddersydd musikkterapi for personer med demens og deres pårørende» høres ut som en veldig god idé. Men, hvordan fungerer det? Har vi som samfunn råd til å tilby dette til alle, eller er musikkterapi kun for de som har råd til «skreddersøm»? Hvordan forbedrer musikkterapi kommunikasjon med den syke og med familien rundt? Og finnes det noen ulemper med musikkterapi for personer med demens? Anna Helle-Valle fra Bergen kommunes nyoppstartede Aldringshub samtaler med stipendiat og psykolog Kristine G.  Madsø ved Institutt for klinisk psykologi (BRIGHT) og leder for POLYFON kunnskapsklynge for musikkterapi, professor Brynjulf Stige.

Deltakere i samtalen
Anna Helle-Valle, phd, psykolog og prosjektleder Aldringshuben, Bergen kommune, daglig leder Siste kapittel, faglig ansvarlig for eldrefeltet, POLYFON

Kristine G. Madsø, phd-kandidat ved Institutt for klinisk Psykologi, Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen, og psykolog med spesialisering i eldrepsykologi ved NKS Olaviken Alderspsykiatriske sykehus.

Inger Hilde Nordhus, phd, professor ved Institutt for klinisk Psykologi, Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Brynjulf Stige, phd, professor i musikkterapi ved Griegakademiet, Uiversitetet i Bergen, og leder for POLYFON kunnskapsklynge for musikkterapi.

Foto: Ingvild Festervoll Melien

 

Om fotoutstillingen «Fremdeles her»

Fremdeles her er et formidlingsprosjekt initiert av forskere ved Institutt for klinisk psykologi, Alrek Helseklynge, i samarbeid med NKS Olaviken Alderspsykiatriske sykehus i Bergen.

Professor Inger Hilde Nordhus (prosjektleder og initiativtaker)

Ph.d.-kandidat Kristine G. Madsø (prosjektkoordinator)

Klinikksjef Minna Hynninen (prosjektansvarlig ved NKS Olaviken Alderspsykiatriske sykehus)

Ingvild Festervoll Melien (fotograf, www.ingvildfestervollmelien.com)

Stine Andrea Sognnes (musikkterapeut)

Foto: Ingvild Festervoll Melien. Portretterte deltagere i prosjektet har godkjent bruk av bildene, og fotograf må kontaktes angående bruk og rettigheter.

Les mer om Fremdeles her | Bergen Research Group for Innovation, Growth, Health and Technology (BRIGHT) | UiB

 

Om Alrekmøtene

Alrekmøtene arrangeres i regi av Faglig forum i Alrek helseklynge. Alrekmøtene skal motivere til dialog, læring og samarbeid på tvers av fag og sektorer. Alle tilknyttet klyngen kan ta initiativ til Alrekmøter gjennom å sende en e-post til post@alrekhelseklynge.no (klyngefasilitator).

DigitalHelse2024

29.-30. mai 2024

Quality Hotel Edvard Grieg

Generasjon – En aldringsfestival

31.-31. mai 2024

Litteraturhuset i Bergen

Bilde av bygg: Eivind Senneset. Bilde av dame: Unsplash

Alrek studentkonferanse 2024

5.-5. juni 2024

Alrek helseklynge, Midgard

Hagefest!

18.-18. juni 2024

Årstadveien 17