MENY

Har unge skeive dårligere helse enn andre unge?

9.-9. juni 2023

Pride House Festplassen

Møt oss på Festplassen under Regnbuedagene i Bergen, og lær om skeive unge sin helse, og hvordan sosiale medier påvirker skeiv ungdomsidentitet.

Skeivt arkiv, Alrek helseklynge og UiB inviterer til samtale om skeiv helse blant unge, 9. juni, i anledning Regnbuedagene i Bergen.

Innledning ved Guri Rørtveit, instituttleder ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin.

Innlegg ved:

  • Børge Sivertsen. Sivertsen er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. Sivertsen forsker på skeive studenters helse, og skal fortelle om forskningen på dette temaet.
  • John Magnus Ragnhildson Dahl. Dahl er postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap. Dahl forsker på hvordan ungdom bruker smarttelefon sosialt og identitetsmessig. Homofile tenåringsgutter har spesielt pekt seg ut, og Dahl vil fortelle mer om dette på arrangementet.
  • Hans Møgster Fossli og Erik Ottzen Eikeland, ved Medisinernes seksualopplysning. MSO Bergen er en selvstendig organisasjon av legestudenter, som siden 1973 har drevet med oppsøkende seksualopplysning og seksualundervisning på ulike institusjoner over hele Vestlandet.

MSO Bergen er partipolitisk og religiøst uavhengig, og har 3 hovedformål:

  1. å redusere antall uønskede svangerskap ved hjelp av holdningsskapende seksualitetsundervisning og prevensjonsveiledning,
  2. redusere spredningen av seksuelt overførbare infeksjoner
  3. bidra til kunnskap og positive holdninger til egen og andres kropp, grenser og seksualitet.

De underviser også om kjønn og seksualitet, abort, grenser og nettvett. Undervisningen tilpasses skolene og institusjonenes ønsker og målet er å gi en variert, innholdsrik og morsom undervisning.

Etter innleggene vil det være en samtale om temaet. Det vil også være anledning til å stille spørsmål til innleggsholderne.

Samtalen og arrangementet er moderert av Bjørn André Widvey ved Skeivt arkiv.

Folkehelsekonferansen i Bergen 2023

7.-7. desember 2023

Grand Hotel Terminus

Anbefaler: SKIL-Forum 2024 – Psykt urettferdig!

8.-8. februar 2024

Scandic Flesland Airport

Bærekraftig arbeidsinkludering: Migranter

5.-5. april 2024

Auditorium M003, K2, Campus Kronstad, Høgskulen på Vestlandet

DigitalHelse2024

29.-30. mai 2024

Quality Hotel Edvard Grieg