MENY

Foredrag: Manglende kontinuitet i barnevernsprosesser

11.-11. oktober 2022

13:00

Borgaskaret, 3. etasje, Årstadveien 17

Hvordan kan manglende kontinuitet i barnevernsprosesser påvirke overgangen til voksenlivet? Bli med på spennende foredrag med Lennart Nygren frå Umeå Universitet.

Foto av Papaioannou Kostas

Intitutt for helse, miljø og likeverd, HEMIL, ved Det Psykologiske fakultet inviterer til foredrag med Lennert Nygren. Foredraget er basert på en svensk studie som omhandler forekomst og opplevelser av manglende kontinuitet i barenvernet for unge voksne, i deres reise gjennom offentlige instanser. Grunnlaget består av detaljerte studier av fil- og journaldata, kombinert med livshistorieintervjuer.

Studien viser at diskontinuiteter oppstår i ulike faser av den offentliges innsats: i tiden mellom første dokumentasjon av risikotegn og første tiltak fra sosialtjenesten; i beslutnings- og intervensjonsprosessene som finner sted i tidsrommet mellom første tiltak og tidspunktet da den unge forlater omsorgen; samt, i overgangen mellom slutten av den offentlige omsorgen og den unges selvstendige voksenliv.

Manglende kontinuitet kan være kontekstuelt og individuelt betinget og knyttet til administrativ ledelse, relasjoner og informasjonsflyt. Manglende kontinuitet oppleves også eller assosiert med alvorlighetsgraden av problemet. I mange tilfeller kan diskontinuitetsproblemer føre til negative opplevelser for unge i nærmiljøet.

Print

DigitalHelse2024

29.-30. mai 2024

Quality Hotel Edvard Grieg

Generasjon – En aldringsfestival

31.-31. mai 2024

Litteraturhuset i Bergen

Bilde av bygg: Eivind Senneset. Bilde av dame: Unsplash

Alrek studentkonferanse 2024

5.-5. juni 2024

Alrek helseklynge, Midgard

Hagefest!

18.-18. juni 2024

Årstadveien 17