Påmeldingen er stengt og frokostmøtet fulltegnet.
Våren er kostholdsrådgivernes høysesong. Keto, intermittent fasting, proteinpulver og råd om ultraprosessert mat – det kryr av informasjon. Hva er egentlig de gode valgene? Hva påvirker oss til å ta dem? Hvorfor klarer noen å legge om levevanene sine, mens andre tar et skippertak og så tilbake til normalen?
Andelen med overvekt og fedme i befolkningen har økt de siste 50-60 åra. Til sammen har mellom 15 og 21 prosent av barn og ungdom overvekt og fedme (FHI). Hvilken rolle skal helse- og omsorgstjenestene spille, for å fremme bedre levevaner hos innbyggere?
Forskningsenhet for helseundersøkelser (FHU) har blant annet et eget metabolsk kjøkken for å drive helseundersøkelser, og inviterer til smakebiter fra deres kunnskapsvell. Sammen med Alrek helseklynge serveres kunnskap om levevaner og kosthold, sammen med deilige scones (kall det gjerne en liten vårtrass;-)), kaffe og te!
Vi får høre innlegg fra forskning, klinikk og fra bruker, etterfulgt av panelsamtale med åpning for spørsmål fra salen.
Simon Dankel Professor ved medisinsk fakultet, og konstituert leder for
Kristin Amundsen Klinisk ernæringsfysiolog og PhD kandidat
Paal Methlie Overlege, Poliklinikk for overvekt og førsteamanuensis
Eva Aarskog Brukerrepresentant i forskning
Asle Halvorsen Psykolog