Påmeldingen er stengt og frokostmøtet fulltegnet.
Våren er kostholdsrådgivernes høysesong. Keto, intermittent fasting, proteinpulver og råd om ultraprosessert mat – det kryr av informasjon. Hva er egentlig de gode valgene? Hva påvirker oss til å ta dem? Hvorfor klarer noen å legge om levevanene sine, mens andre tar et skippertak og så tilbake til normalen?
Andelen med overvekt og fedme i befolkningen har økt de siste 50-60 åra. Til sammen har mellom 15 og 21 prosent av barn og ungdom overvekt og fedme (FHI). Hvilken rolle skal helse- og omsorgstjenestene spille, for å fremme bedre levevaner hos innbyggere?
Forskningsenhet for helseundersøkelser (FHU) har blant annet et eget metabolsk kjøkken for å drive helseundersøkelser, og inviterer til smakebiter fra deres kunnskapsvell. Sammen med Alrek helseklynge serveres kunnskap om levevaner og kosthold, sammen med deilige scones (kall det gjerne en liten vårtrass;-)), kaffe og te!
Vi får høre innlegg fra forskning, klinikk og fra bruker, etterfulgt av panelsamtale med åpning for spørsmål fra salen.