MENY

Frokostmøte: Endre levevaner – står det på psykologien, biologien eller matkulturen?

25.-25. april 2024

09:00 - 10:30

Kantinen, Alrek helseklynge i Årstadveien 17

For noen av oss er endring av levevaner livsnødvendig, mens andre drives av et ønske om et bedre liv, en viss identitet eller mer overskudd i hverdagen. Hva påvirker valgene våre, og hvordan skape gode vaner i livet?

Påmeldingen er stengt og frokostmøtet fulltegnet.

Våren er kostholdsrådgivernes høysesong. Keto, intermittent fasting, proteinpulver og råd om ultraprosessert mat – det kryr av informasjon. Hva er egentlig de gode valgene? Hva påvirker oss til å ta dem? Hvorfor klarer noen å legge om levevanene sine, mens andre tar et skippertak og så tilbake til normalen?

Andelen med overvekt og fedme i befolkningen har økt de siste 50-60 åra. Til sammen har mellom 15 og 21 prosent av barn og ungdom overvekt og fedme (FHI). Hvilken rolle skal helse- og omsorgstjenestene spille, for å fremme bedre levevaner hos innbyggere?

Forskningsenhet for helseundersøkelser (FHU) har blant annet et eget metabolsk kjøkken for å drive helseundersøkelser, og inviterer til smakebiter fra deres kunnskapsvell. Sammen med Alrek helseklynge serveres kunnskap om levevaner og kosthold, sammen med deilige scones (kall det gjerne en liten vårtrass;-)), kaffe og te!

Vi får høre innlegg fra forskning, klinikk og fra bruker, etterfulgt av panelsamtale med åpning for spørsmål fra salen.

Print

Program

Arrangører

Senterseminar: Registerdata – muligheter og begrensinger

22.-22. januar 2025

Årstadveien 17, rom 3F9 eller digitalt

utsnitt av innovasjonskartet

Faglunsj: Lansering av innovasjonskartet

5.-5. februar 2025

Kantinen, Årstadveien 17

Senterseminar: Turning towards societal missions

19.-19. mars 2025

Årstadveien 17, rom 3F9 eller digitalt

Bærekraftseminar: Hvordan få ned helsetjenestens klimaavtrykk?

13.-13. mai 2025

Midgard, Årstadveien 17, Alrek helseklynge