MENY

Elsparkesykkelen: En folkehelsesmell?

19.-19. april 2023

Kantinen, Alrek helseklynge i Årstadveien 17

Elsparkesykler er til glede og bekymring – og veldig populært. Er de en del av et folkehelseproblem? Velkommen til ettermiddagste og panelsamtale om mikromobilitet!

Foto: Berit Angelskår

Faggruppene i Alrek helseklynge arrangerer Alrekmøter om dagsaktuelle tema som gruppene har på agenaen. Denne gang er det Faggruppe for barn og unge som inviterer, sammen med Faglig forum. Møtene blir arrangert enten som frokostmøter eller ettermiddagste-møter. Møtene er åpne for alle – bare å stille opp!

Ettermiddagste, onsdag 19. april kl. 14:00-15:30

Innledere og introduksjon
14:00 - 15:30 Sted: Kantinen, Årstadveien 17

Elsparkesykler kom susende inn i Bergens bybilde sommeren 2020. Før hverken kommunestyret eller reguleringer var klare, kunne byens innbyggere slenge seg en og to og tre på en elsparkesykkel, trykke høyre tommel ned og suse av gårde. Det endte i krasjlanding for mange, og 17.-18. mai året etter toppet det seg med ulykker og nyhetsoppslag.

Elsparkesykler er til glede og bekymring – og veldig populært. Det er ikke bare ulykkene som legevakt og sykehus møter som vekker uro. Også når det gjelder folkehelse er det grunn til å stille noen spørsmål. Er det bil og kollektiv transport som erstattes med elsparkesykkeltur? Eller er det gå- og sykkelturer? Kommer ungdommene seg lettere ut til sosial og fysisk aktivitet? Eller fører det til mer passiv mobilitet? Ja, hva er de negative og positive konsekvenser av  elsparkesykler? Hva trovi, hva vet vi, hva gjør vi nå?

Og du, vil du ha deilig scones og te mens du lytter og engasjerer deg i samtalen, er det best å melde seg på! (lenke kommer)

 • Einar Johan Grieg (moderator) Einar Johan Grieg (moderator) Sykkesjef
  Bærekraftig mobilitet, Bergen kommune
 • Unni Vågstøl Unni Vågstøl Fysiterapeut og førstelektor
  Institutt for helse og funksjon, Høgskulen på Vestlandet
 • Trond Inselseth Trond Inselseth Overlege
  Legevakten, Bergen kommune
 • Anne Karia Sørhaug Anne Karia Sørhaug Ungdomsrådet
  Bergen kommune
 • Iga Eliza Hudak Iga Eliza Hudak Ungdomsrådet
  Bergen kommune

Ny folkehelsemelding: Felles streaming av lanseringen

31.-31. mars 2023

Garpeklubben, 4. etasje, Alrek

Fredagspresentasjon: Sjarmen og skammen med tarmen

14.-14. april 2023

Kantinen, Alrek helseklynge i Årstadveien 17