Sorgreaksjoner og sorgstøtte til etterlatte personer som har en autismespekterdiagnose er et viktig tema som er understudert. Dialogkonferanser skaper en likestilt arena for læring og samskaping av kunnskap. De egner seg til å bryte ned eventuelle maktbarrierer mellom makthavere, og for eksempel brukerrepresentanter/tjenesteytere. Dette gjøres gjennom at deltakere med ulike maktposisjoner i en organisasjon møtes på et likestilt grunnlag, og det åpnes opp for at alle kan dele sine perspektiver og meninger i en åpen dialog.
Resultatene kan komme til nytte ved at de kan avdekke mulige behov for endring eller forbedring. Vi skal invitere nøkkelpersoner i Bergen kommune, for å styrke implementeringen og forankringen av resultatene høgt oppe i den hierarkiske organisatoriske strukturen. Dialogkonferanser er også en metode som ikke er bredt praktisert i helsevesenet i Norge. Vi håper derfor at resultatene om selve gjennomførelsen kan skape mer kunnskap om dette er en metode som er godt egnet til å formidle og produsere kunnskap i helse og omsorgstjenester.
Ved å gjennomføre dialogcafe hvor vi inviterer ansatte fra miljøet, intervjugruppene og parter på tvers av nivåer, skaper vi rom for å utveksle og styrke erfaringer, samt spre kunnskap om et viktig tema. En dialogcafe åpner også opp for å øke egen og andres forståelse og innsikt overfor det vi ønsker å undersøke.